american flex logo
Den enestående saddel-løsning.
For ryttere, der er lidt smartere og har forstået problemet

Choose your language
Home
Det American Flex-Systemet American Flex System
Distancesadel og sadel  til vandreture American Flex Distanz und Wandersattel
Westernsadel American Flex Westernsattel
Engelsk sadel American Flex engelsk sadel
Special- og særlige sadel American Flex Spezialsattel
Tilbehør American Flex Zubehoer
Kundekommentarer Kundenstimmen zum American Flex
Prisliste American Flex Preisliste
Brugt og godt American Flex Schnaääpchen und gebraucht
Kontakt Kontakt zu American Flex
Ortho-Flex Reparationer Reparaturen
Forettningsbetingelser American Flex AGB
FAQ American Flex Fragen

American-Flex-Systemet 
......uafhængig fra saddelbomen tilpasser systemet sig selv på forskellige heste. En mere end tilstækkelig kontaktflade sikrer en optimal vægtfordeling.
Ingen manuel tilpassning, justering, polstering, ændring eller lignede er nødvendig. Vores saddel-systemet klarer det alt selv.
Derudover former sig paneler permanent på hestens ryg, med hvert skrit hesten gør og alligevel sidder rytter stabilt, sikker og tæt på hest.

......bare den smartere løsning når du vil har kun den bedste til din hest og til dig.

Sadelproblemer...
        ... og løsninger heraf :

Pferd in Bewegung American Flex System
På tegningen ses de kritiske punkter ved faste sadelkonstruktioner. Såvel i længden af ryggen som i bøjningen af hesten kan der opstå trykproblemer. Hesten støder altid på ubehagelige grænser hvis ikke sadlen kan følge hesten i dens, hele tiden ændrende, bevægelser. Punktuelle tryk og overbelastning på problemzonerne er følgerne. Også ved konstruktioner som fleksible sadelbomme kan lignende problemer opstå - dertil gemmer disse konstruktioner også på mere specifikke problemer.

Her skaffer American-Flex sadlen hjælp. Vores sadel tilpasser sig forskellige ryglinier- og bredder såvel som dynamikken i bevægelsen. For at dette er muligt er panelerne opbygget i flere lag (4,5,8). Et fast men samtidig meget fleksibelt materiale i panelerne sørger for at fordele vægten optimalt på hele liggefladen og former sig optimalt til hesteryggen. Gennem konstruktionen på den bagerste del og af flere opbyggede lag (3,9,10) kan hver enkelt lag forskubbe sig imod hinanden. Sådan sikrer man sig at vægtfordelingen bliver fordelt over hele panelet. En overlappende lamel struktur i første og andet lag (6,7) som bevæger sig fra skulderbladet til hen forbi lansemærket, sørger for fuldstændig skulderfrihed og bevægelighed.

En leddelt forbindelse til sadelbommen giver også brugbare fordele. Liggefladen ned til hesteryggen er isoleret fra den faste form af sadelbommen. Traditionelle pasformer og målekriterier er dermed passé. Kammerbredde, Swing, Twist, Rock osv. tilpasser sadlens panelsystem sig selv. Et variabelt gjordsystem runder det hele af til det positive.

....klik her for mere information
KARBONFASER-SADELBOM

American-Flex fremstillede for nogle år siden Karbonfaser sadelbomme som grundbom til alle deres sadler som de første og eneste sadelmagere i verden. Man må endelig ikke sammenligne vores sadelbomme med diverse andre Karbonfaser bomme som er på markedet, da disse er træ- eller kunststofbomme som er betrukket med Karbonfaser.
Karbonfaser er det fantastiske High-Tech-Materiale, som i sine egenskaber er mange andre materialer langt overlegent. Forholdet mellem holdbarhed og vægt er foreksempel syv gange større end Titanium. På grund af den enorme holdbarhed bliver karbon brugt i blandt andet Rumfart, racerløb på land såvel på vandet, men også mange andre steder hvor der sættes pris på den høje stabilitet med den mindst mulige vægt.

Vi fra American-Flex har i mange år været kendt for vores nyskabelse af Panelsystemet men også for de små detaljer ved vores sadler og tilbehør. Derfor var det os også nærliggende at bruge dette fantastiske materiales fordele i forbindelse med fremstilling af sadler. Samtidig skal man være opmærksom på at vores sadelbomme ikke bare er to halve laminat-skaller som er limet sammen, hvor formens hulrum er udfyldt med en speciel udviklet, yderst let, skummasse som sikrer alle fordelene ved at arbejde med en sadelbom hvor man kan fastgøre div. skruer og beslag, nøjagtig som man ville kunne gøre med en sadelbom af træ eller kunststof.

Vi bruger i øvrigt også Karbonfaser  til vores stigbøjler og ud over det smarte design er disse fremstillet med et skridsikkert mateiale der forhindre foden i at glide ud af bøjlen. Med hensyn til bredden på bøjlerne er der taget hensyn til at der også er plads til et par vinterstøvler. Lige til sidst så vejer Karbonfaser stigbøjlerne kun en tredjedel af hvad en almindelig Aluminium stigbøjle gør.
Karbonfaser Sattelbaum Karbonfaser Steigbuegel


Copyright by American-Flex since 1999 E-Mail: mail@american-flex.dk Impressum